Betaald fietsen op een normale werkdag

Ruim 55 betaalde kilometers gefietst op een normale werkdag. En nee, ik ben geen prof en heb nauwelijks gezweten.

Oké, het merendeel van de kilometers is woon-werkverkeer. Van Den Hoorn (bij Delft) naar hartje Rotterdam is het 17,5 kilometer enkele reis. Heen-en-weer levert dat een kilometervergoeding van € 7,56 per dag op. Een geluk dat wordt gerekend met autokilometers, want zo krijg ik 8 kilometer per dag cadeau!

De 20 kilometers die overblijven heb ik heen-en-weer gefietst naar een werkafspraak in Vlaardingen. Dat is met de auto niet veel sneller en bovendien wil m’n baas fitte werknemers. Dit leverde me 1x uurloon op terwijl ik op de fiets zat – het bedrag laat ik even achterwege ;). Mooie dag, ik werd er blij van en sommige collega’s waren best een beetje jaloers.

Dat ik nauwelijks heb gezweten komt overigens voor een deel door m’n nieuwe softshell jas van Vaude. Geen reclame hoor, maar Vaue is volgens Rank a Brand ook nog het meest duurzame outdoorkleding merk. En… hij kleurt supergoed bij m’n Santos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *