Brooks Cambium (C17 Carved)


Fiets je in stijl, dan zit je op een Brooks zadel. Dat was mij al heel lang bekend. Het probleem: Brooks maakte alleen leren zadels en dat leek me verre van ideaal. Regenwater kan erin trekken, de kleur kan afgeven op je broek en het zadel moet met vet worden onderhouden dat óók weer kan afgeven. Misschien zag ik teveel beren op de weg, maar ik wil ook met een nette lichte broek op m’n fiets kunnen springen. Regen of geen regen.

En toen kwam Brooks met Cambium: een serie rubberen zadels met een nylon toplaag die UV-bestendig, slijtvast, onderhoudsvrij én waterproof is. Vanaf nu gaan stijl en klasse gepaard met praktische eigenschappen voor dagelijks gebruik!

Waar een leren zadel zich over de tijd vormt naar je achterwerk, zit dit rubberen zadel meteen goed. Het biedt een stabiele zitpositie en daarmee veel controle over de fiets. Tegelijk is het materiaal voldoende flexibel om het beetje comfort te bieden dat ik nodig heb. De uitsparing in het midden verlicht de druk op de gevoelige delen en zorgt er tegelijkertijd voor dat het resterende materiaal nog iets meer demping biedt. Ik heb het zadel nu gemonteerd op de fiets die ik voor allerlei dagelijkse ritjes gebruik en dat bevalt uitstekend.

Het zadel is verkrijgbaar in verschillende breedtes, met en zonder uitsparing. Kies voor nóg meer stijl door de kleur van het zadel en de klinknagels op jouw fiets of accessoires af te stemmen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.