Brooks Cambium (C17 Carved)

Fiets je in stijl, dan zit je op een Brooks zadel. Dat was mij al heel lang bekend. Het probleem: Brooks maakte alleen leren zadels en dat leek me verre van ideaal. Regenwater kan erin trekken, de kleur kan afgeven op je broek en het zadel moet met vet worden onderhouden dat óók weer kan afgeven. Misschien zag ik teveel beren op de weg, maar ik wil ook met een nette lichte broek op m’n fiets kunnen springen. Regen of geen regen.

En toen kwam Brooks met Cambium: een serie rubberen zadels met een nylon toplaag die UV-bestendig, slijtvast, onderhoudsvrij én waterproof is. Vanaf nu gaan stijl en klasse gepaard met praktische eigenschappen voor dagelijks gebruik!

Waar een leren zadel zich over de tijd vormt naar je achterwerk, moet dit rubberen zadel meteen goed zitten – of niet. Het zadel is behoorlijk hard, wat een stabiele zitpositie en veel controle over de fiets betekent. De uitsparing in het midden verlicht de druk op de gevoelige delen en zorgt er tegelijkertijd voor dat het resterende materiaal net een beetje demping biedt. Ik heb het zadel nu gemonteerd op de fiets die ik voor allerlei dagelijkse ritjes gebruik en dat bevalt uitstekend. Voor langere tochten zou ik het zadel niet aanraden, want dan is het toch te hard. Tenzij met een goede fietsbroek, dan moet het wel weer gaan. Tip: ga naar een fietsenmaker waar je een zadel kunt uitproberen.

Het zadel is verkrijgbaar in verschillende breedtes, met en zonder uitsparing. Kies voor nóg meer stijl door de kleur van het zadel en de klinknagels op jouw fiets of accessoires af te stemmen!

Gerelateerde berichten


Geplaatst

door

Categorieën:

Reacties

2 reacties op “Brooks Cambium (C17 Carved)”
 1. Jan Rombouts avatar
  Jan Rombouts

  Het is een keihard zadel. Na enkele honderden km overgestapt op een ander merk.

  1. Aartjan Collée avatar
   Aartjan Collée

   Bedankt voor je reactie. Je hebt gelijk dat het zadel hard is. Voor kortere ritten vind ik dat prettig, maar voor langere ritten is het (zonder fietsbroek) niet aan te raden. Ik heb wat aanpassingen in de tekst hierboven gemaakt, zodat ik de juiste verwachtingen schep. Nogmaals dank voor je commentaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *