Doelen voor 2020: 9.000 kilometer fietsen

Het jaar 2020 is van start en ik heb alvast twee doelen. Fietsdoelen. Niet om geweldige prestaties neer te zetten of mezelf en anderen te overtreffen. Eigenlijk gewoon omdat ik hou van fietsen, en ik het wat meer wil doen. Do more of what makes you happy. Zoiets. Hier zijn ze:

  1. 9.000 kilometer fietsen
  2. de Race around The Netherlands – daarover later meer

En hoe ga ik dat halen dan?

Nu begint het gelijk pijnlijk te worden, want hoeveel kilometer zou ik dan normaalgesproken, of wat preciezer afgelopen jaar, hebben gefietst? In 2019 had ik ook een kilometerdoel. Toen wilde ik 7.000 kilometer fietsen, en ik zal er niet omheen draaien: ik ben op 5.774 kilometer gestrand. Maar eh… laten we vooruit kijken. Hoe ga ik dit jaar die 9.000 kilometer halen dan?

  • Van 5.774 naar 6.000 zijn maar een paar extra omwentelingen, die ik terloops – of eigenlijk terfiets (haha flauw) – meepak.
  • Begin mei fiets ik de Race around The Netherlands, die als alles goed gaat 1.890 kilometer aan de eindstand toevoegt. Als ik daarbij nog een extra ommetje van 110 maak, moet de teller al moeiteloos op 8.000 kunnen uitkomen. Of misschien doe ik dat extra ommetje liever een andere keer. Als ik tenminste de keus heb.
  • En dan nu de truc voor de laatste 1.000: meer fietsen, meer meten en meer meetellen. Want 1.000 kilometer per jaar is 2,73 per dag en dat moet toch ergens vandaan te halen zijn. Bovendien is het een schrikkeljaar, dus: er komt een dag bij. Afgelopen jaar heb ik alleen langere ritten meegeteld: woon-werkfietsen en racefietsen. Alle ritjes naar school, de kerk of de stad missen dus. Niet dat die nou zo aantikken…
    Kortom: dat wordt vooral meer fietsen dus.

Op deze pagina houd ik de voortgang bij, uitgesplitst per categorie: woon-werkfietsen, racefietsen en overige ritjes. Er moet nog wat aan gesleuteld worden om alles overzichtelijk te presenteren, maar de basis is er.

En dan schrik ik toch even van de grote getallen: 9.000 kilometer per jaar is 25 kilometer per dag, 173 per week en 750 per maand. Let’s go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *