Ecosia: de zoekmachine die bomen plant


Ik heb een simpele keuze gemaakt waar ik buitenproportioneel veel plezier aan beleef: het wisselen van zoekmachine. Verdenk me er nou niet van dat ik nog op Google zat, want dat bedrijf probeer ik al jaren te mijden. Nee, DuckDuckGo was mijn standaard. En om goede redenen: het is de meest privacyvriendelijke zoekmachine. Punt.

Maar behalve privacy zijn er andere waarden die ik hoog heb staan, zoals duurzaamheid. En laat er nou een zoekmachine bestaan die voor elke 50 zoekopdrachten een boom plant: Ecosia. Het klinkt absurd, maar Ecosia’s bestaansreden is het tegengaan van klimaatverandering en alle winst wordt daarvoor aangewend. Ik kon het in Safari als standaard zoekmachine instellen en heb al bijna 4 bomen op de teller staan. Qua privacy doet Ecosia het trouwens ook behoorlijk goed, maar het meeste plezier heb ik aan de duidelijke rangorde die met mijn keuze is ontstaan: eerst duurzaamheid, dan privacy.

Het zet me ertoe aan duurzaamheid vaker voorrang te geven op andere waarden en gemakken. Als jij ook ergens wilt beginnen, kan je vandaag nog je standaard zoekmachine inwisselen voor Ecosia.

,

Nieuwste berichten


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *