Fietsalmanak

Af en toe krijg ik vragen over fietsen. Die beantwoord ik natuurlijk graag, want fietsen zijn nu eenmaal m’n hobby.

Als ik wil verwijzen naar informatie op internet, valt me op dat die verspreid te vinden is bij verschillende fietsenwinkels en -platforms. Veel informatie wordt als blogcontent aangeboden en is niet logisch geordend of makkelijk navigeerbaar. Je bent dus overgeleverd aan een zoekmachine, en zoals we weten is een plek tussen de eerste tien resultaten geen garantie op de kwaliteit van de informatie of website waarop je terechtkomt.

Zo kom ik soms tenenkrommende tips tegen, zoals: zie het plakken van een binnenband vooral als noodoplossing onderweg en vervang ‘m thuis alsnog. Of nog erger: vervang je binnenband preventief, als je veel fietst kan dat al na enkele maanden aan te raden zijn.
Bron: tips tegen lekrijden op internet-bikes.com.

Wat ik mis, is een goede online fietsalmanak, waarin de basiskennis over fietsen eenvoudig wordt gepresenteerd en makkelijk is te vinden. Zonder commerciële belangen die afleiden of ten koste gaan van de inhoud. Mij lijkt dat dit de eigenlijke belofte van het internet was.

Ik vond wel De Fietsalmanak uit 1998, uitgegeven in opdracht van ENRA (fietsverzekeringen). Zelfs voor een papieren versie is misschien wel weer een markt.

Gerelateerde berichten


Geplaatst

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *