Fietslift

In de categorie “wat doe ik zoal tijdens die sabbatical van me” vandaag: een fietslift ophangen.

Gevonden op Marktplaats, nog nieuw in de doos, voor € 15. De man van wie ik hem kocht, vond het toch te ingewikkeld om ‘m aan het plafond te bevestigen. Toen een goede vriend van hem had voorgedaan(!) hoe je een fiets op z’n kop zet om eraan te klussen, was zijn conclusie dat dat ook prima voldeed.

Het is een hele degelijke fietslift, waar wel 57 kg aan mag hangen. Dat is bijvoorbeeld handig voor de e-bike van mijn vrouw. Zelfs als ze erop gaat zitten… even rekenen… nét niet.

Ten opzichte van de fietslift in onze vorige schuur, bij ons vorige huis, is het voordeel dat het ene uiteinde van het touw naar de ene katrol en haak loopt en het andere uiteinde naar de andere. Zo kan je beide touwen tegelijk beetpakken om de haken tegelijkertijd te bedienen, of één van beiden om één kant te laten zakken of omhoog te trekken. De rem werkt altijd op beide touwen tegelijk: zodra je de touwen loslaat, blijft de fiets op die hoogte hangen. Ik kende het systeem niet en het was een heel borduurwerk om het touw overal goed doorheen te rijgen, maar het werkt ideaal!

Hieronder de betreffende fietslift op bol.com. Hij wordt onder verschillende merknamen verkocht en ik vind ook anderen die bijna identiek zijn met een draagkracht van 60 kg. Als maximaal 20 kg genoeg is voor je, zijn er goedkopere opties.

Gerelateerde berichten


Geplaatst

door

Categorieën:

,

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *