Fietsspullen

Vannacht had ik nogal weinig geslapen. Niets om je zorgen over te maken hoor, maar zo kwam ik op het idee om vandaag alleen dingen te doen die geen energie kosten. Bijvoorbeeld het maken van een ontbrekend icoon op m’n Spullen-pagina.

Het was sommigen misschien al opgevallen dat ik drie fietsen heb: een stadsfiets, een toerfiets en een racefiets. Er is ruimte voor meer (*fluistert* een mountainbike!), maar ik worstel met de regels omtrent het ideale aantal fietsen.

The correct number of bikes to own is n+1. While the minimum number of bikes one should own is three, the correct number is n+1, where n is the number of bikes currently owned. This equation may also be re-written as s-1, where s is the number of bikes owned that would result in separation from your partner.

Regel 12 van de Velominati

Nu moet je dit soort regels niet al te serieus nemen, maar mijn vrouw heeft een heel duidelijke opvatting over de s, namelijk s = 4. Ziedaar het probleem.

Terug naar het ontbrekend icoon. M’n toerfiets en racefiets hadden al een icoon, maar m’n stadsfiets nog niet.

Het kwam mij wellicht voor als de minst belangrijke fiets, maar ik gebruik ‘m het meest. Ik noem ‘m weleens gekscherend mijn stationsfiets, wat feitelijk geen onjuiste typering is maar de fiets gevoelsmatig toch tekort doet. Voordat ik verderga: dit is ‘m geworden:

Schattig toch? Ik kan eindeloos praten over de Shimano Alfine naaf met 11 versnellingen die nog met kinderziektes kampte toen ik ‘m kreeg, over de dichte kettingkast die ik heb vervangen door een kettingscherm (kettingkasten zijn een vergissing), over het Brooks C17 Carved zadel natuurlijk en over de stuurpen die ik al twee keer heb vervangen (de eerste keer binnen de garantie, de tweede keer door een ander type). Maar dat laat ik allemaal even buiten beschouwing om deze blog optimaal te benutten voor conversie naar m’n spullen-pagina.

Want: naast affiliate links naar bol.com gebruik ik nu ook affiliate links naar fietsvakantiewinkel.nl. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een klein percentage van de opbrengst zónder dat het jou iets kost. Omdat het natuurlijk mijn bedoeling is om echt gillend rijk te worden van deze blog, heb ik de fietsvakantiespullen inclusief affiliate links bovenaan de spullen-pagina gezet. Er zijn fietsvakantieplannen in de maak, dus verwacht later dit jaar nieuwe reviews en spullen. De opbrengst gaat tijdens mijn sabbatical naar een goed doel, maar daarna moet ik ervan leven :-).

Oh ja, dit zal één van m’n laatste zelfgeschreven blogs zijn, daarna word ik overgenomen door AI, dat is veel efficiënter.

Zo, blog is weer geschreven, dag is weer geslaagd.

Gerelateerde berichten


Geplaatst

door

Categorieën:

Wekelijkse nieuwsbrief

Ontvang iedere vrijdag een korte introductie van de nieuwste berichten over fietsen. Meld je aan of bekijk de eerdere edities.

Reacties

2 reacties op “Fietsspullen”
 1. Annelieke Collée avatar
  Annelieke Collée

  Nét te laat, vorige week deel 1 én 2 van de Innradweg fietsgids van Bikeline gekocht via genoemde webwinkel. Wel een plek om hebberig van te worden, dus wie weet komt er nog een gelegenheid om je link te gebruiken. Al moet ik de zin in spullen wel steeds afwegen tegen de bekende wijsheid “alles wat je thuis laat is meegenomen”

  1. Aartjan Collée avatar
   Aartjan Collée

   Haha, volgende keer beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *