James Bond en Vesper Lynd

Casino Royale in Concert, Het Concertgebouw, Amsterdam. De film werd op doek vertoond, de muziek live gespeeld en veel bezoekers waren in stijl gekleed. Een fenomenale voorstelling! Na afloop is iedere man een beetje James Bond en iedere vrouw een beetje Vesper Lynd. Maar dat gevoel verdwijnt al snel als je de geappte foto’s van de kinderen bekijkt en je herinnert dat de oppas niet al te laat naar huis wil. Hadden wij geen last van, want de kinderen logeerden ergens anders. Maar ook tijdens een late reis in een volle, felverlichte trein dringt de middelmatigheid van het gewone leven zich onmiskenbaar op.

Tot mijn oog viel op een jonge vrouw die in het Concertgebouw al vele hoofden deed omdraaien. Ze had een lange groene jurk aan gehad met open rug, bijeengehouden door een zigzaggend koord. Haar huid was licht getint en glad. Ik heb niet veel ervaring met het beschrijven van vrouwen en mode, maar wat ik bedoel is: ze was zo mooi dat iedereen het wist. In de trein had ze over haar jurk een lichte jas aan. In het Concertgebouw was ze samen met een jongen, al even knap. Toen zij al lang en breed had plaatsgenomen en de trein al even reed, kwam hij binnen en ging in het gangpad naast haar staan. Zij keek niet op van haar telefoon, hij keek afgeleid weg. Bij het volgende station kwam er een plaats vrij aan de andere kant van de coupé, waar hij ging zitten. Ze hadden nog steeds geen contact. Toen de trein station Leiden naderde, stond zij wat overhaast op en liep naar het balkon. De jongen stond ook op maar volgde veel later naar buiten. Zij liep snel voor ons uit naar de trein op het naastgelegen perron en stapte in. Wij volgden haar naar dezelfde coupé. De jongen was nergens meer te bekennen…

James Bond en Vesper Lynd. De één volgt de ander, schijnbaar onopgemerkt. In volle felverlichte treinen, door een donker landschap. Aangetrokken door hetzelfde mysterie, vastbesloten om hun doel te halen. Hun levens kruisen. Welk spel spelen zij?

James Bond: [after tasting the Dry Martini] I think I’ll call it a Vesper. 
Vesper Lynd: Because of the bitter aftertaste? 
James Bond: No, because once you’ve tasted it, that’s all you want to drink.

Gerelateerde berichten


Geplaatst

door

Categorieën:

Wekelijkse nieuwsbrief

Ontvang iedere vrijdag een korte introductie van de nieuwste berichten over fietsen. Meld je aan of bekijk de eerdere edities.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *