Klein geluk in WordPress

Vandaag raakte ik op dreef in WordPress. Sinds een tijd heb ik geen thema meer geïnstalleerd op m’n website, en dat bevalt heel goed. Een thema biedt een vaste structuur waarmee je heel snel een website hebt die er goed uit ziet. Maar ondanks de (overvloedige) opties binnen zo’n thema, brengt het toch beperkingen met zich mee. Vanaf versie 6.0 heeft WordPress een eigen editor. Het is even wennen, maar door het maken en aanpassen van templates kan je vrijwel alles naar je hand zetten. En daar houd ik van.

Ik schrok een beetje van de tijd die erin was gaan zitten, terwijl ik maar wat kleine aanpassingen had gedaan. Hoe loopt het af met m’n grote voornemens als hier de tijd als zand door m’n vingers wegloopt? Toch gaf het voldoening om wat kleine ergernissen uit de weg te ruimen. Ik ga er de wereld niet mee redden, maar ik kreeg er wel energie van. Dus nu heb ik me voorgenomen om de structuur en vorm van m’n website eens opnieuw tegen het licht te houden. Ik wil iedereen die op m’n website komt een fijne tijd geven, en uit alles mag blijken dat ik daar moeite voor doe en lol in heb.

Tegelijkertijd zijn we hier in huis begonnen met het drinken van sojamelk in plaats van koemelk. Per liter scheelt dat volgens De Klimaatalmanak 600 l water (28 vs 628), 8,3 m2 land (0,7 vs 9,0) en 2,2 kg broeikasgas (1,0 vs 3,2). Dus met het redden van de wereld komt het ook wel goed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *