Meer of minder nadenken?

We denken wat af met z’n allen. Kenniswerk, werken met je hoofd. Is dat eigenlijk wel gezond? Raakt ons brein niet overbelast? Geeft het wel genoeg voldoening?

We weten steeds meer over hoe wij als mensen in elkaar zitten. Er is steeds meer kennis beschikbaar om je in te verdiepen en in relatie tot jezelf over na te denken. Maar is dat eigenlijk wel gezond? Leidt het niet vooral tot gepieker en de angst niet goed genoeg te zijn? Zijn we onszelf niet teveel als project gaan zien?

Hadden de mensen vroeger ook coaches en psychologen nodig om hun leven en werk aan te kunnen? Hebben mensen die met hun handen werken ook inspirerende quotes nodig om zich aan op te halen?

We denken wat af met z’n allen. Maakt het ons gelukkig?

Nog meer stof tot nadenken…

|


2 reacties op “Meer of minder nadenken?”
  1. Marco Raaphorst avatar

    Denken maakt gelukkig en ongelukkig. Het ligt er maar aan hoe je denkt. Maar dat iedereen denkt dat is duidelijk. En ook vroeger was men gelukkig en ongelukkig.

    Denken komt voor gevoel. Door anders te denken kun je je anders voelen. Onwijs interessante materie die natuurlijk al eeuwen terug gaat. De mens, zoo hij iets is, is het een filosoof ๐Ÿ™‚

    1. Aartjan Collรฉe avatar
      Aartjan Collรฉe

      Mooi gezegd! Ik zie veel mensen die praktisch bezig gaan om minder na te denken. Maar dat klopt natuurlijk niet. Ze sturen vooral hun denken weg van negatieve gedachten en richting praktische zaken. Een effectieve manier dus om anders te denken en je daardoor anders te voelen. Zoals jij zegt.
      Dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *