Op een oude fiets moet je het leren

Omdat ik zo enthousiast met fietsen bezig ben, kreeg ik iemands oude fiets gratis aangeboden. Zij wilde ‘m kwijt en ik kan er wat aan klussen en ‘m dan verkopen. Misschien gebruik ik ‘m wel als oefenmateriaal, om eens helemaal te ontleden en weer in elkaar te zetten.

Misschien zijn er weinig mensen die hier blij mee zouden zijn. Maar ik heb er plezier in dat anderen bij fietsen gelijk aan mij denken en dan dingen aandragen.

Als het gaat om wat ik na m’n sabbatical wil doen, hink ik op meerdere gedachten. Duurzaamheid is natuurlijk een terugkerend thema. Fietsen ook. Rationeel als ik ben, probeer ik te achterhalen waarmee ik het meeste impact zou hebben. Maar als ik m’n hart volg, zou het best iets met fietsen kunnen worden. Misschien dat ik die richting wat vaker hardop aangeef. Omdat het anderen helpt te weten wat ik wil, zodat ze op de juiste momenten aan me denken en dingen kunnen aandragen.

Nu is het een oude fiets, de volgende keer is het een nieuwe baan of business case.

Gerelateerde berichten


Geplaatst

door

Categorieën:

Wekelijkse nieuwsbrief

Ontvang iedere vrijdag een korte introductie van de nieuwste berichten over fietsen. Meld je aan of bekijk de eerdere edities.

Reacties

2 reacties op “Op een oude fiets moet je het leren”
 1. Janita avatar
  Janita

  Zo krijg je niet alleen een oude fiets maar ook weer stof voor een leuk verhaal.
  Een bussinescase heb ik niet, maar ken je deze al? https://www.kvk.nl/businesschallenge/
  Fijne dag!

  1. Aartjan Collée avatar
   Aartjan Collée

   Zo is dat. Een update van de fiets volgt wel weer.
   Bedankt voor de tip, ga ik naar kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *