Open fietsklusavond

Zelf heb ik altijd wel wat te sleutelen aan de fietsen die bij ons in de schuur staan. Remmen afstellen, een remkabel vervangen, stuur vast- of rechtzetten, banden verwisselen, fiets ombouwen voor een fietsvakantie of beklimming, schoonmaken, een kraakje verhelpen, ketting smeren, en ga zo maar door. Maar soms kost het moeite om een onderdeel te vinden, stel ik een klus uit of kan ik wat hulp gebruiken.

Zo kom ik op het idee van een open fietsklusavond. Een repair café voor fietsen. Deelnemers nemen hun fiets mee, er is voldoende ruimte, gereedschap en er zijn veelvoorkomende onderdelen op voorraad. Bij specifieke reparaties kan je zelf onderdelen inslaan en meenemen, óf dat overlaten aan de organisator door je reparatie van tevoren aan te melden.

Het klussen aan je fiets vergroot de band met je fiets, je kunde en zelfvertrouwen. En het zal aanmoedigen om ook andere spullen vaker te onderhouden en repareren.

Laatst organiseerde een fietsenmaker in de omgeving een technische avond over een aantal basishandelingen, en de animo bleek erg groot.

Bij de fietsenmaker in ons dorp word ik best goed geholpen, maar de sfeer is vrij zakelijk en het ontbreekt er aan gezelligheid en enthousiasme. Wat ik voor ogen heb, zie ik daar niet zo snel gebeuren.

Misschien ben ik de enige die hier enthousiast over is. Misschien is het de moeite van het proberen waard.

Gerelateerde berichten


Geplaatst

door

Categorieën:

,

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *