Terug op Twitter en Instagram

Afgelopen zomer ben ik vrij rigoureus gestopt met social media. Een principiële keuze omdat social media manipulatief zijn, in handen van veel te machtige bedrijven, die onze persoonlijke data verkopen aan de hoogste bieder, eenzelfde lage moraal hanteren ten opzichte van hun eigen werknemers, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik houd er nu eenmaal van om actie te verbinden aan mijn overtuigingen, dus zo gezegd zo gedaan.

Op 18 november 2022 maakte ik een account aan op Mastodon, een Twitter-alternatief waarover ik erg enthousiast ben. Daar heb ik wat gelijkgestemden ontmoet, die ook een stimulans vormen voor mijn dagelijkse blog. En natuurlijk lees ik via RSS een heel aantal andere blogs. Zo is een klein en waardevol netwerkje ontstaan.

Sinds gisteren ben ik dan terug op Twitter en Instagram. Niet omdat dingen zijn verbeterd. Ik heb vandaag nog een deel van het online programma Samen repareren we het internet met Marleen Stikker gevolgd en het ongemak over social media blijft. Maar nu ik even op mezelf ben en m’n eigen interesses volg, heb ik weer behoefte aan een breder netwerk dat die interesses deelt. En dan blijken blogs en Mastodon toch wat beperkt.

Wees gerust, deze blog blijft het centrum van mijn online activiteit. Dé plek waar ik hardop nadenk, verhalen schrijf en mijn interesses deel. Dus als je dit leest, zit je goed.

Maar in breder verband vind je me nu dus ook op Twitter en Instagram. Volgers en volgtips welkom!

|


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *