Tweedehands boekenwinkel

De vergelijking van een persoonlijke blog met een tweedehands boekenwinkel spreekt me wel aan. Je kunt er willekeurig rondsnuffelen en soms word je verrast door iets moois waar je niet perse naar op zoek was. Natuurlijk is er ook een hoop rommel te krijgen. Daarom geef je er wat richting aan door te kiezen voor de betere boekhandel, en daar bekijk je de categorieën die je aanspreken met meer aandacht dan de andere.

Vergeef me mijn filosofische inborst, maar is dit niet tekenend voor ons hele leven? Je geeft er wat richting aan, zoekt in de hoek van je interesses, en dan valt je soms (of soms wat vaker) iets moois toe. Toeval of verdienste, zeg het maar. Heel veel anders gaat het niet, althans niet bij mij.

In Dordrecht was ik afgelopen weekend in een tweedehands boekenwinkel. Ik kreeg hulp aangeboden en zei dat ik niet specifiek naar iets op zoek was. “Ja,” beaamde hij, “je moet je gewoon laten verrassen”. Tien minuten later kwam ik het boek Stoner van John Williams afrekenen. “We hebben een klant!” riep hij verrast. “Ja,” zei ik, “nu ik dit boek hier tegenkom moet ik het maar eens lezen ook.”

Op de pareltjes die ons in blogs, tweedehands boekenwinkels en het leven toevallen!

|

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *