Wat is dit eigenlijk?

Binnen de blogosphere (ja, ik voel me al helemaal thuis) wordt her en der gepost over wat iemands blog eigenlijk is. Zie bijvoorbeeld deze berichten van Frank Meeuwsen, Marco Raaphorst en Jan van den Berg. Is het een kladblok en zijn het vooral losse gedachten, of moet het meer doordacht en gestructureerd zijn?

De lol van een blog is natuurlijk dat er geen vastomlijnd format is. Bloggers zijn van nature een beetje vrijgevochten types, anders schreven ze wel op een kant-en-klaar platform. Dus moet iedere blogger voor zichzelf bedenken wat zijn of haar blog eigenlijk is. Wat is dan het punt(?) zou je haast zeggen.

Sinds vandaag snap ik het. Ik wilde m’n website wat mooier maken en meer structuur aanbrengen. Twee dingen waar ik tegenaan loop:

  1. Terwijl de opmaak eigenlijk bijzaak is, gaat er ongemerkt ontzettend veel tijd inzitten zodra je eraan begint te sleutelen. Dat kan ook aan mij liggen natuurlijk, zeg ik er eerlijkheidshalve bij. Het was zelfs bijna ten koste gegaan van m’n dagelijkse blog! Eerst je website ‘af’ willen maken, is kennelijk een reden die ook anderen ervan weerhoudt om te schrijven. Ik ben blij dat ik gewoon klein ben begonnen, op deze website, zoals ‘ie was.
  2. Het valt niet mee om structuur aan te brengen. Ik bedoel: is dit nou een website over fietsen of gaat het alle kanten op? Laat ik m’n dagelijkse blog in een apart hoekje staan of komt die stroom met berichten gewoon op de homepage terecht? Niet zo interessant, zul je zeggen. Klopt. Bovendien leest een behoorlijk percentage via RSS mee, wat betekent dat zij helemaal niet op m’n website terecht komen, laat staan zich druk maken over de structuur ervan.

Conclusie:
Dit bericht was in ieder geval hardop denken.
We zullen zien hoe het verder gaat.

Belangrijker:
Dit is dag 32 van m’n dagelijkse blog.
Ik ben van plan te blijven schrijven.

Gerelateerde berichten


Geplaatst

door

Categorieën:

,

Reacties

Eén reactie op “Wat is dit eigenlijk?”
  1. Jan van den Berg avatar

    Blijven beitelen, dan ga je vanzelf zien wat het wordt.

    (Pluspunten voor Source Serif Pro! ;))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *