Weer een oude fiets gekregen

Hoewel het hier wat rustig oogde, heb ik afgelopen weken heus niet stil gezeten. De oude fiets die ik opknapte, verkocht ik aan m’n zusje voor de kosten die ik er zelf aan maakte: € 65,82. Tegelijkertijd verkocht ik haar de elektrische fiets van m’n schoonmoeder. M’n schoonouders vroegen me wat ze ongeveer moesten rekenen voor twee fietsen die nog in de schuur stonden. Waarop ik aanbood hun fietsen voor hen te verkopen: ik een leuk klusje, zij het gemak. Die elektrische fiets had dus al snel een nieuwe eigenaar, die er heel blij mee is. De fiets van m’n schoonvader staat nu te koop op Marktplaats.

Intussen kreeg ik een tweede fiets cadeau. Allereerst moet ik m’n complimenten kwijt aan degene die deze fiets tot voor kort als stadsfiets in gebruik had, en er zelfs met moeite afstand van deed omdat ‘ie “nog wel fietste”. Hij heeft er eerst wat onderdelen afgehaald voor mogelijk toekomstig gebruik. En dan is dit wat overbleef:

De Batavus Stabilo valț op vanwege z’n grote verstevigde frame, speciaal voor langere mensen. Waar vind je dat nog?! Behalve dat ik gewoon overal ‘ja’ op zeg omdat er vast wel een kans in zit (kieskeuriger worden kan altijd nog), vind ik het frame bijzonder genoeg om van de schroothoop te redden. Ik moet even zien wat ik van deze fiets overhoud. De naafversnelling is kapot, dus een nieuw achterwiel moet er sowieso in. Misschien een goede gelegenheid om alles eraf te halen en een vrijwel nieuwe fiets op te bouwen. Bagagedrager, stuur en crankstel kunnen eventueel nog mee. Het wordt vast een mooi avontuur, met voer voor latere berichten.

Voor iedereen die denkt dat ik een fietsenwinkel ben begonnen: klopt! Eén kanttekening: ik verdien er helemaal niks mee. Wat ik er wel aan overhoud: een hoop plezier. 🙂 En hopelijk maak ik er straks nog iemand anders blij mee.

Gerelateerde berichten


Geplaatst

door

Categorieën:

Wekelijkse nieuwsbrief

Ontvang iedere vrijdag een korte introductie van de nieuwste berichten over fietsen. Meld je aan of bekijk de eerdere edities.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *