Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

Vakantie

Simpelweg Fietsen is gesloten van 19 juli t/m 7 augustus. Bestellingen in de webshop worden op 8 augustus verzonden.

Over mij

Hoi! Ik ben Aartjan en zoals je ziet, hou ik van fietsen. Maar ik ben niet fanatiek, fiets geen 10.000 kilometer per jaar en heb niet continu de nieuwste spullen. Misschien zit mijn liefde voor de fiets dieper. Het is iets waar ik op terugval als ik te druk ben of juist energie over heb. Als het herfstachtig waait of de eerste lentezon doorkomt. Als ik denk aan vroeger of toekomstplannen maak. Simpelweg fietsen staat voor de vrijheid en eenvoud van fietsen die er altijd is.

Na mijn studies bestuurskunde en recherchekunde heb ik lange tijd bij de politie gewerkt, met name op het gebied van veranderen en innoveren. Tot ik besloot dat het tijd was voor iets anders. Intussen heb ik een carrièreswitch gemaakt en doe ik er alles aan om een uitstekende fietsenmaker te worden. Vanaf eind 2023 heb ik tientallen fietsen gekregen, opgeknapt en verkocht. Intussen heb ik een werkplaats buitenshuis en weten steeds meer mensen mij te vinden voor reparaties en onderhoud.

Wat kan je van mij verwachten? Persoonlijke aandacht, goede communicatie en het streven naar kwaliteit en duurzaamheid.

Mijn geschiedenis met de fiets

Dat ik al jong iets met fietsen had, blijkt wel uit m’n fotoalbums.

Met een vriend van de basisschool fietste ik heel wat af. We waren bijna altijd buiten op de fiets. Toen ik de racefiets van m’n oom kreeg, kwam een lang gekoesterde droom uit.

Ook op vakanties in mijn jonge jaren werden er veel fietskilometers gemaakt. Toen ik wat ouder werd, ging ik met vrienden of m’n broertje op fietsvakantie: een rondje Nederland, naar Rome, Stockholm, Santiago de Compostella, Lands End en Boedapest. Het fietsen zelf was wel even afzien, grapten we altijd, maar de voorpret en de verhalen achteraf maakten dat ruimschoots goed.

Mijn fietsen

Toen ik na m’n studententijd in een huis met schuur kwam te wonen, ben ik wat serieuzer naar fietsen gaan kijken. Naar m’n werk was het 15 kilometer en voor die afstand schafte ik een Jan Janssen met 11 versnellingen in een Shimano Alfine-naaf aan. Al snel volgde een racefiets van Wilier. Nog later wilde ik terug naar het fietsvakantiegevoel en kocht een Santos Travel Lite met een Rohloff-naaf en riemaandrijving. Die gebruik ik voor langere tochten en een jaarlijkse fietsvakantie.

Het ontstaan van Simpelweg Fietsen

De oorsprong van Simpelweg Fietsen ligt bij mijn beklimming van de Mont Ventoux voor een goed doel. Daarna schreef ik wat verhalen over korte fietsvakanties en breidde de website uit met persoonlijke blogs. Toen volgde een webshop met spullen die lang mee gaan of duurzaam zijn geproduceerd. Sinds begin 2024 doe ik ervaring op als fietsenmaker door zoveel mogelijk fietsen op te knappen. Intussen ben ik ook inzetbaar voor reparaties en onderhoud.

Affiliate links voor World Bicycle Relief

Op mijn website gebruik ik hier en daar affiliate links naar bol.com, fietsvakantiewinkel.nl en internet-bikes.com. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een klein percentage van de opbrengst zónder dat het jou iets kost. Dat geld doneer ik aan World Bicycle Relief.

Blijf op de hoogte!

Ontvang regelmatig een mailtje met m’n nieuwste berichten, producten en andere aanbevelingen. Uitschrijven kan altijd.

Verder ben ik te volgen op Instagram, Facebook en via RSS:

Strava

Op Strava houd ik m’n wielerrondjes en fietsvakanties bij. Volg me gerust!