Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

Over mij

Hoi! Ik ben Aartjan en zoals je ziet, hou ik van fietsen. Maar ik ben niet fanatiek, fiets geen 10.000 kilometer per jaar, ken niet alle winnaars van de Tour de France uit m’n hoofd en heb niet altijd de nieuwste spullen. Misschien zit mijn liefde voor de fiets dieper. Het is iets waar ik op terugval als ik te druk ben of juist energie over heb. Als het herfstachtig waait of de eerste lentezon doorkomt. Als ik denk aan vroeger of toekomstplannen maak. Simpelweg fietsen staat voor de vrijheid en eenvoud van fietsen die er altijd is.

Mijn geschiedenis met de fiets

Dat ik al jong iets met fietsen had, blijkt wel uit m’n fotoalbums.

Met een vriend van de basisschool fietste ik heel wat af. We waren bijna altijd buiten op de fiets. Toen ik de racefiets van m’n oom kreeg, kwam een lang gekoesterde droom uit.

Ook op vakanties in mijn jonge jaren werden er veel fietskilometers gemaakt. Toen ik wat ouder werd, ging ik met vrienden of m’n broertje op fietsvakantie: een rondje Nederland, naar Rome, Stockholm, Santiago de Compostella, Lands End en Boedapest. Het fietsen zelf was wel even afzien, grapten we altijd, maar de voorpret en de verhalen achteraf maakten dat ruimschoots goed.

Mijn fietsen

Toen ik na m’n studententijd in een huis met schuur kwam te wonen, ben ik wat serieuzer naar fietsen gaan kijken. Naar m’n werk was het 15 kilometer en voor die afstand schafte ik een Jan Janssen met 11 versnellingen in een Shimano Alfine-naaf aan. Al snel volgde een racefiets van Wilier. Nog later wilde ik terug naar het fietsvakantiegevoel en kocht een Santos Travel Lite met 14 versnellingen in een Rohloff-naaf en riemaandrijving. Die gebruik ik voor langere tochten en een jaarlijkse fietsvakantie.

Het ontstaan van Simpelweg Fietsen

De oorsprong van Simpelweg Fietsen ligt bij mijn beklimming van de Mont Ventoux voor een goed doel. Daarna schreef ik wat verhalen over korte fietsvakanties en breidde de website uit met persoonlijke blogs. Toen volgde een webshop met spullen die lang mee gaan of duurzaam zijn geproduceerd. Op dit moment doe ik ervaring op met fietsreparaties door zoveel mogelijk fietsen op te knappen.

Ik hoop dat Simpelweg Fietsen mijzelf en anderen inspireert om te fietsen en duurzame keuzes te maken.

Affiliate links voor World Bicycle Relief

Op mijn website gebruik ik affiliate links naar bol.com, fietsvakantiewinkel.nl en internet-bikes.com. Als je via zo’n link iets koopt, krijg ik een klein percentage van de opbrengst zónder dat het jou iets kost. Dat geld doneer ik aan World Bicycle Relief.

Blijf op de hoogte!

Ontvang regelmatig een mailtje met m’n nieuwste berichten, producten en andere aanbevelingen. Uitschrijven kan altijd.

Verder ben ik te volgen op Instagram en via RSS:

Strava

Op Strava houd ik m’n wielerrondjes en fietsvakanties bij. Volg me gerust!