Spurcycle bell (review)

De Spurcycle bell (vakantiefietser.nl / Spurcycle) heeft alles om de hebzucht aan te wakkeren en de ratio volledig buiten spel te zetten.

Te beginnen bij het ontwerp. Alles aan deze bel klopt. Het ontwerp definieert de pingbel opnieuw: dit is de ideale bel, zo is ‘ie ooit bedoeld, zo moet ‘ie zijn. Het is terug naar de basis en hoogstaand tegelijk. Niet voor niets klinkt de Spurcycle bell 3x langer dan andere fietsbellen (claimt de website). De bel is prachtig afgewerkt en voldoet bij ieder gebruik precies aan de verwachting. Zelfs de montage is een genot. Geen elastiek of grove plastic beugel, maar een flinterdun metalen stripje waarmee je de bel op ingenieuze wijze strak om je stuur spant. Vast is vast in dit geval.

Verder gaat de bel gegarandeerd levenslang mee. Als je de kosten van een bel afschrijft over elke keer dat je ‘m gebruikt – dus eigenlijk elk moment dat je fietst, want een bel heb je ‘voor het geval dat’ – loont het om een bel te kopen die levenslang meegaat, ook al kost ‘ie wat meer. Het is dus geen rommel maar een doordachte aankoop voor degene die goed rekent. Althans, dat maak je jezelf al snel wijs. Want hoe vaak kan je een kapotte fietsbel vervangen als je daar € 54,95 voor opzij legt? Maar goed, met levenslange garantie ben je ervan verzekerd dat dit de laatste bel is die je hoeft te kopen. Hoe eerder je ‘m koopt, hoe groter de kans dat je uit de kosten raakt.
Tip: beschouw het als een erfstuk voor volgende generaties en stop met rekenen.

Ook is de bel gemaakt van hoogwaardig materiaal: roestvrij staal, met een messing koepel en aluminium hamer. Dat ‘ie is gefabriceerd in de VS en dus niet in China draagt bij aan het gevoel dat we het niet over speelgoed hebben.
In dezelfde categorie zijn er onderhoudstips. Voor een fietsbel! Dit is een bezit dat je kunt koesteren. Af en toe een druppeltje olie voor de liefhebber en even oppoetsen met autowax.

Als je tot slot nog het filmpje bekijkt waarin het fabricageproces in beeld wordt gebracht en waarna de bel nog naklinkt in je oren, is er geen weg meer terug. Verkocht!

Bestel je bij De Vakantiefietser dan wordt het product bezorgd per fietskoerier, voor een nóg beter gevoel. Er is een ruwe zilverkleurige versie en een zwarte. De laatste is wat duurder.

Spurcycle original bell
fietsbel

Alles aan deze bel klopt. Dit is de ideale fietsbel: zo is ‘ie ooit bedoeld, zo moet ‘ie zijn. Terug naar de basis en hoogstaand tegelijk. Met een prachtig lange ‘ping’!

→ Meer spullen voor fietsen

Gerelateerde berichten


Geplaatst

door

Categorieën:

Wekelijkse nieuwsbrief

Ontvang iedere vrijdag een korte introductie van de nieuwste berichten over fietsen. Meld je aan of bekijk de eerdere edities.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *