Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

Benn Veninga

Sinds zonet ben ik fan van Benn Veninga. Hij heeft een YouTube-kanaal over fietsreparatie en onderhoud, de website fietsenmakendoejezelf.nl én de webshop budgetfietsonderdelen.nl. Alsof dat niet genoeg is, heeft hij intussen twee fietsenwinkels, in Leeuwarden en Harlingen.

Naast dat Benn laat zien hoe hij fietsen opknapt, geeft hij ook een inkijkje in zijn bestaan als ondernemer. Zo denkt hij hardop na over de winst die hij op een gebruikte fiets wil maken en welke onderdelen hij daarvoor kan vervangen. Verder vertelt hij hoe hij zijn huidige winkelpanden heeft betrokken en welke afwegingen hij heeft gemaakt over de huurconstructie en de omzet die daar tegenover moet staan. Het mooist vind ik zijn video met 8 tips voor beginnende winkeliers, onder andere: je eigen plan trekken, kosten mijden, werken met schaalbare ideeën, geduld hebben en fouten durven maken. Grappig dat een goede ondernemer de principes van lean startup gewoon uit eigen ervaring oplepelt.

Het enige dat ik jammer vind, is dat hij zijn winkels uiteindelijk richt op de verkoop van goedkopere e-bikes, omdat dit een goede manier lijkt om te groeien. Ik weet niet waarom, maar als ik érgens weerstand tegen voel, zijn het goedkope e-bikes. Kwestie van smaak denk ik. En vanaf een bank achter een laptop zonder ervaring als ondernemer is het makkelijk praten natuurlijk.

Gezien de energie en het ondernemerschap van Benn, kunnen we nog meer van hem verwachten. Ik ga hem zeker in de gaten houden! En intussen leer ik ontzettend veel van zijn fietsreparatiefilmpjes.

Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *