Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

Geruststellend dialect: Daniël Lohues

Van liedjes in dialect wordt ik altijd ontzettend rustig. Vandaag in de categorie Geruststellend dialect: Daniël Lohues. We kennen hem allemaal van het liedje Op fietse (met Skik), dat natuurlijk is opgenomen in de lijst van allermooiste liedjes over fietsen.

Het heeft iets alledaags, iets nostalgisch. Het roept beelden op van buiten, het platteland, de natuur.

Een ander vrij bekend en prachtig liedje van hem, dat dezelfde soort rust en beelden bij me oproept is Als De Liefde Mar Blef Winnen.

Dat pianospel klinkt ontzettend als… Bach! Bij DWDD vertelt Daniël Lohues fan te zijn van Glenn Gould, die werken van Bach op piano speelde en onder andere bekend werd met een fantastische opname van de Goldbergvariaties: één van de eerste cd’s met klassieke muziek die ik ooit kocht! Naast dat hij Bach’s muziek, die bedoeld was voor klavecimbel, op piano vertolkte, zijn er nog wat bijzonderheden: hij speelt op een stoel met afgezaagde poten, neuriet hoorbaar mee en geeft zich, krom gebogen over de piano, volledig aan de muziek. Sorry dat ik afdwaal, maar kijk nou zelf!

Terug naar Daniël Lohues. Wat een aimabele man is dat, zoals hij daar zit bij DWDD. Bescheiden, zonder z’n accent te verbloemen. En eerlijk. Bijvoorbeeld over zijn zenuwen, die hem er bijna toe dreven een concertreeks af te zeggen. Waarop hij het liedje Angst is mar veur eben, spiet is veur altied schreef. Op YouTube schrijft iemand onder dat liedje: “Lohues, de muzikale mental coach!!!” Daar heb ik niets aan toe te voegen.

Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *