Miniatuurwielrenners te koop: €15 per stuk

Hoe kom je nou aan miniatuurwielrenners zul je zeggen. Nou, dat zit als volgt. Toen ik voor de tweede keer met Sport for Others de Mont Ventoux op ging, voelde ik me wat bezwaard om weer te bedelen voor sponsoring. Er kon best eens wat meer tegenover staan dan zo’n lousy klim, dacht ik. Of eigenlijk drie lousy klims… maar goed. Dus ik had een actie voor m’n actie voor het goede doel nodig. Maar dan wel iets dat ik leuk vond. Stroopwafels verkopen..? Nee dus.

Toen dacht ik aan die leuke miniatuurwielrenners. Ik heb er vijftien besteld bij Fonderie Roger in Frankrijk, waar ze worden gegoten van zamak, een roestvaste legering van zink, aluminium, magnesium en koper. Vervolgens heb ik in een hobbywinkel wat acrylverf en penselen aangeschaft en ben ik aan het werk gegaan.

Dat gaat niet zomaar kwam ik achter. Bij het gieten ontstaat tussen de twee helften van de mal een zogenaamde mold line: een dunne streep extra metaal die over het midden van de figuur loopt. En wanneer beide helften net niet goed aansluiten, ontstaan schilferdunne resten metaal (flash) op plekken die uitgespaard moeten blijven. Je leert nog eens wat. Dus om het netjes te maken, moest ik eerst met een vijl en scalpel aan de slag. Dan pas ontvetten, gronden en de kleuren aanbrengen. Niet allemaal achter elkaar, want verf moet drogen en de kleuren moeten niet vermengen. Al met al een hele klus.

Dan is er uiteindelijk best een leuk resultaat. Maar wat bleek: ik was zo’n beetje de enige die het leuk vond. Dus de verkoop aan sponsors viel flink tegen. Dat wil zeggen: ik heb er 1 verkocht en 1 weggegeven.

Kortom: ik heb nog dertien wielrennertjes te koop. Gegoten in Frankrijk en handgeverfd door mezelf. Kleuren in overleg. Nu afgeprijsd voor € 15 per stuk. Mail me bij interesse op aartjan@simpelwegfietsen.nl.

Gerelateerde berichten


Geplaatst

door

Categorieën:

Wekelijkse nieuwsbrief

Ontvang iedere vrijdag een korte introductie van de nieuwste berichten over fietsen. Meld je aan of bekijk de eerdere edities.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *