Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

MSR Dragonfly (review)

Binnenkort ga ik voor het eerst een paar dagen alleen op fietsvakantie. Ik moet bekennen dat ik afgelopen jaren vooral teerde op de spullen van m’n reisgenoot Nico. Op zijn paklijst stond altijd de tent en alles wat met koken te maken heeft. Voordeel 1: ik hoefde het niet zelf aan te schaffen. Voordeel 2: intussen heb ik ervaring met zijn materiaal en weet ik of het goed is. Zo heb ik een tijd terug al dezelfde tent gekocht (MSR Elixir 2; fietsvakantiewinkel.nl). Nu moest ik nog op zoek naar een brander, en ook dat moest dezelfde worden: een MSR Dragonfly (fietsvakantiewinkel.nl). Ja, goeie spullen uitzoeken kan je aan Nico overlaten, dat is wel gebleken.

Ik houd van klassiekers, en deze MSR is al jaren dé standaard om mee te nemen op lange tochten door onherbergzaam gebied. Eh ja, misschien wat overgekwalificeerd voor de LF kustroute die ik ga fietsen… Hoe dan ook, via Marktplaats tikte ik voor minder dan een kwart van de nieuwprijs een gebruikt exemplaar op de kop. Die moest ik even testen.

Hij werkt geweldig! Het voordeel van deze brander is dat je bijna elke brandstof kunt gebruiken: wasbenzine, loodvrije benzine, kerosine (petroleum) en diesel. Je kunt dus onderweg iemand die staat te tanken vragen om je flesje te vullen, en wie weet krijg je het gratis!

Hoe werkt het? Met een pompje zet je de brandstof onder druk. Vervolgens laat je een beetje brandstof naar de brander lopen en steek je dat aan, waarop “een korte vlam ter grootte van een voetbal” ontstaat (tekst van de handleiding). Hoewel het een ‘korte vlam’ betreft, moet je dus niet te dicht boven de brander hangen! Je zult de eerste niet zijn die zonder wenkbrauwen z’n weg vervolgt. Als de brander is opgewarmd en de vlam een stuk kleiner is geworden, mag de brandstoftoevoer weer voorzichtig worden opgedraaid. Door de al ontstane warmte vergast de nieuwe brandstof en ontstaat een mooie blauwe vlam. Tenminste dat is mijn lezing, maar ik weet niet 100% zeker of het klopt of überhaupt is te volgen. De pasta maakt het niet uit hoe de warmte ontstaat, en je maag is na een lange fietstocht ook niet meer zo geïnteresseerd in het scheikundige proces.

Wat ook geweldig is: er zijn onderhoudshandleidingen, reparatiesets en losse onderdelen te krijgen voor deze brander. Er kan natuurlijk altijd wat kapot gaan onderweg en de rubbertjes zijn na verloop van jaren een keer aan vervanging toe. Allemaal geen probleem!

Maar de belangrijkste reden om voor de MSR Dragonfly te kiezen, is het geluid:

MSR Dragonfly
brander

Al jaren dé standaard om mee te nemen op lange tochten door onherbergzaam gebied. Doet het op bijna alle brandstoffen. Onderdelen en reparatieset verkrijgbaar. Kortom: kan levenslang mee. Maar uiteindelijk koop je ‘m voor het geluid.

→ Meer spullen voor fietsen

Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *