Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

Routeplanner Fietsersbond

De Fietsersbond heeft een eigen Routeplanner die als app voor iOS en Android beschikbaar is. Deze routeplanner wordt door honderden vrijwilligers onderhouden. Sinds een paar maanden ben ik daar één van. Maar er zijn meer actieve vrijwilligers nodig om de routeplanner actueel te houden.

De ambitie van de Fietsersbond is om Google Maps te verslaan. Mooie BHAG hoor ik je denken, maar hoe realistisch is dat? Ik zal eerlijk zijn: qua gebruiksgemak wint de Routeplanner het niet. Maar als het gaat om accuratesse en maatwerk voor diverse soorten fietsers zeker wel! Hoe dan? De Routeplanner maakt gebruik van lokale kennis, legt van iedere weg meer dan dertig kenmerken vast, richt zich volledig op fietsers, zet voor fietsers relevante ‘points of interest’ op de kaart en faciliteert snelle aanpassingen in geval van wegwerkzaamheden.

Hoeveel mensen maken gebruik van de Routeplanner? Hoe bekend en aantrekkelijk is de app? Lukt het om met inzet van vrijwilligers de kracht van de app optimaal te benutten? Ik weet het niet goed. Maar het zou toch geweldig zijn om een app te hebben die door en voor de fietsgemeenschap is ontwikkeld, en zo fietsers optimaal op weg helpt?! Bovendien is het leuk om in de editor te werken en leer je met andere ogen naar wegen en fietsroutes in je eigen omgeving te kijken.

Ik ga mijn inzet komende tijd in elk geval verhogen. Ook meehelpen? Meld je hier aan.

Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *