Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

Vakantie

Simpelweg Fietsen is gesloten van 19 juli t/m 7 augustus. Bestellingen in de webshop worden op 8 augustus verzonden.

The Soul of a Cyclist

Deze documentaire raakt direct een snaar. Waarom? Al kijkend besef ik dat de film ook Simpelweg fietsen had kunnen heten. Het vertolkt precies het gevoel waar ik naar op zoek ben. Hoewel The Soul of a Cyclist strikt genomen gaat over klassieke (oude) fietsen en hun berijders, is wat blijft hangen wel degelijk waar de titel naar hint.

Terwijl het verhaal zich ontvouwt, vol aandachtige interviews met authentieke hoofdrolspelers, wordt duidelijk wat deze fietsers bezielt:

Eenvoud. Simpelweg de pedalen rond trappen. Focus zonder afleiding door moderne techniek en de laatste innovatie.
Historie. In gebruik houden van spullen die ervoor gemaakt zijn om generaties lang mee te gaan. Eren van de uitvinding zelf – die in de kern niet is veranderd -, vorige gebruikers en onze eigen geschiedenis.
Vakmanschap. Bouwen met aandacht, resulterend in unieke en degelijke producten van hoogwaardige materialen.
Duurzaamheid. Voorop stellen van kwaliteit en levensduur van producten, rekenschap gevend van de impact die wordt gemaakt op mens en omgeving.
Vriendschap. Anders zijn en dan verbinden met gelijkgezinden op een dieper niveau. Het leven samen vieren.

Ik ben gevoelig voor deze waarden. Ze staan symbool voor een rijk leven met een langzamer ritme. Het zet me aan het denken. Ben ik authentiek of laat ik me meeslepen? Wat vind ik belangrijk en gedraag ik me daar ook naar? Ga ik een nieuwe gravelfiets kopen omdat het nu eenmaal hip is of koester ik m’n oude racefiets en ga ik die eens beter onderhouden? Is mijn aandacht gericht op duurzame waarden en relaties of op oppervlakkig en kortstondig succes? Waar verdwijnt de eenvoud uit beeld door eerst druk te zijn en vervolgens alleen nog maar voor snelheid en gemak te kunnen kiezen?

The Soul of a Cyclist is te streamen op Vimeo (of bekijk eerst de 4 teasers). Voor een huurprijs van € 3,85 heb je 72 uur de tijd om ‘m te zien. Alleen als je bereid bent ook in je eigen ziel te kijken..!

Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *