Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

Vakantie

Simpelweg Fietsen is gesloten van 19 juli t/m 7 augustus. Bestellingen in de webshop worden op 8 augustus verzonden.

ANWB-fietsroutes: Delfland route

Even geleden was ik langs een fietspad twee ANWB-bordjes tegengekomen van fietsroutes:

ANWB-fietsroutes

Afgelopen weekend dacht ik naar voorbeeld van frankwandelt een route te fietsen en die vervolgens hier te beschrijven en recenseren. Ouderwets een bordjesroute fietsen, het leek me wel wat. Maar wat blijkt: deze bordjes zijn een overblijfsel uit het verleden. Men is ze simpelweg vergeten weg te halen, of vindt dat niet de moeite waard. Tegenwoordig werkt alles met knooppunten en kan je op talloze websites allerlei knooppuntenroutes downloaden, digitaal navigeren of zelf samenstellen. Nu vind ik die knooppunten echt een gouden vondst, maar een vaste bordjesroute fietsen, die een bepaalde status heeft en waarnaar je makkelijk kan verwijzen heeft toch ook z’n charme.

Het is een beetje te vergelijken met een TV-programma versus YouTube. Een TV-programma kan je recenseren, terwijl dat bij een YouTube-kanaal of uitzending wat minder zinnig lijkt. Het heeft te maken met de waarde van beperking waarover ik eerder schreef.

Geen bordjesroute dus, en ook geen recensie. Gelukkig heb ik de foto’s nog.

Categorie:

2 reacties op “ANWB-fietsroutes: Delfland route”
 1. Annelieke avatar
  Annelieke

  Gelukkig hebben we de LF routes nog!
  https://www.nederlandfietsland.nl/lf-routes/

  1. Aartjan Collée avatar
   Aartjan Collée

   Zeker! Sommige ervan gaan binnenkort ook verdwijnen lees ik, andere worden/zijn veranderd in LF-icoonroutes. Mét eigen app en een schildje + oorkonde als je ‘m hebt verreden. Ben benieuwd! Deze moet je eigenlijk allemaal gefietst hebben natuurlijk. Ik zal eens kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *