Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

Mont Ventoux met Sport for others

De Mont Ventoux op met Sport for Others

Op 22 september – over minder dan 3 maanden – doe ik de Mont Ventoux met Sport for Others.

Op de racefiets. Natuurlijk vooral omdat ik fietsen ontzettend leuk vind en dit een goede aanleiding is om simpelweg vaker op de fiets te stappen (onderaan meer daarover). Maar ook voor het goede doel. Kennelijk werkt die combi, want ik zou de Mont Ventoux niet gauw doelloos te lijf gaan.

Dat doel is: nieuwe dromen voor kindslaven.

Veel kinderen van het Haïtiaanse platteland worden uit geldgebrek door hun ouders verkocht aan rijkere families, als ‘Restavek’; een soort hulp in de huishouding. Dat lijkt een goede deal, maar in de praktijk worden ze als slaaf behandeld. Ze mogen niet naar school, worden geïsoleerd, uitgebuit en misbruikt. Gelukkig wordt er veel aan gedaan om deze kinderen weer een veilig thuis te geven, als het kan in hun eigen gezin. Kinderen kunnen dan naar school en weer dromen van een hoopvolle toekomst!

Met het beklimmen van de Mont Ventoux wil ik dit steunen.

Help je mee door mij te sponsoren? Dat kan via mijn eigen pagina op de website van Sport for Others. Ook met veel kleine bedragen kan ik op m’n streefbedrag van € 2000 uitkomen, dus alle beetjes helpen.

Voor de geïnteresseerden nog even over het fietsen.

Natuurlijk moet ik flink trainen om de top van de Mont Ventoux fatsoenlijk – en niet als één van de laatsten(!) – te bereiken. Volgens Renate moet ik er niet vanuit gaan dat ik m’n eerste benen nog heb, want de tijd dat ik veel en hard fietste ligt al even achter me. Maar na een drukke periode ben ik daar eind juni mee begonnen. Het gemiddelde lag onder de 30 km/h en dat is niet zo’n goed teken. Daarom heb ik m’n gewone fiets helemaal opgeknapt om weer heen-en-weer naar m’n werk in Rotterdam te gaan fietsen. Nu doorzetten en simpelweg veel fietsen. Ik kom die berg zéker op. En misschien wel 2x….

Mocht je het leuk vinden om m’n fietsritten in de gaten te houden: dat kan via Strava en af en toe op Instagram. Jullie aansporingen zijn welkom!

Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *