Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

De renner van Tim Krabbé

Iedereen die weleens naar de Tour de France kijkt, móet De renner (bol.com) gelezen hebben. Minimaal 1x. Want wat je ziet is maar een klein deel van wat er gebeurt. Iedere renner beleeft zijn eigen wedstrijd, zoveel wordt duidelijk als Tim Krabbé in dit boek zijn deelname aan de Ronde van de Mont Aigoual beschrijft.

“Mensen bestaan uit twee delen: een geest en een lichaam. Van deze twee is de geest natuurlijk de wielrenner. Dat deze geest de beschikking heeft over twee instrumenten, een lichaam en een fiets, doet niet ter zake.” Een wielrenner in het verhaal verplaatst bij elke beklimming zijn bidon van de bidonhouder naar zijn achterzak, omdat dit z’n fiets lichter maakt. Zijn gedachte dat hij anderen hiermee slimmer af is, maakt van hem een goede klimmer.

Welke gedachten gaan er zoal door het hoofd van een wielrenner? Is Tim Krabbé in staat zichzelf naar de overwinning te denken? En welke rol speelt het woord Batüwü Griekgriek daarbij? Een verhaal met toppen en dalen, dat spannend blijft tot aan de meet.

De renner is een prachtig boek en wordt gerekend tot de nogal zeldzame sportliteratuur.

De renner
Tim Krabbé

Welke gedachten gaan er zoal door het hoofd van een wielrenner? Is Tim Krabbé in staat zichzelf naar de overwinning te denken?

→ Meer boeken over fietsen

Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *