Boeken over fietsen

Met de fiets kan je alle kanten op. Letterlijk, dat zeker. Maar ook figuurlijk. Zo zijn er tal van boeken geschreven over fietsen, elk met een eigen insteek. Ik voel me nu al triest bij de gedachte dat ik ze nooit allemaal zal kunnen lezen.

Om het thema fietsen in boeken te vieren, heb ik er een aparte pagina aan gewijd. Daarop zet ik alle boeken over fietsen die in mijn blogs voorkomen op een rij.

Qua opmaak is het nog werk in uitvoering en wat betreft inhoud natuurlijk ook. Er is ruimte voor meer! Ken jij een boek over fietsen dat ik absoluut moet lezen? Tip me hieronder.

|


4 reacties op “Boeken over fietsen”
 1. Jan van den Berg avatar

  Ik heb zelf ‘Socrates op de fiets’ van Guillaume Martin nog op mijn wishlist staan (eea over gehoord).

  En het boekje ‘De man en zijn fiets’ van Wilfried de Jong was aardig om te lezen.

  En ik kwam laatst nog een blogpost (geen boek!) tegen, die me echt wat voor jou leek:
  https://solar.lowtechmagazine.com/nl/2023/02/can-we-make-bicycles-sustainable-again.html

  1. Aartjan Collée avatar
   Aartjan Collée

   Bedankt voor je reactie Jan. Over het lezen van ‘Socrates op de fiets’ twijfelde ik nog, maar je hoort er vaak over inderdaad, dus zal het toch eens lezen.
   ‘De man en zijn fiets’ heb ik in huis en gelezen. Mooie verhalen vond ik, misschien schrijf ik er een keer een recensie over.

   Wat een geweldig artikel dat je tipt, dank je! Dit had ik niet willen missen, heel informatief, een voltreffer! Ik wijd er vandaag een berichtje aan.

  1. Aartjan Collée avatar
   Aartjan Collée

   Fijne tip weer, dank je! Ik heb gelijk de laatste blog op rivbike.com gelezen (helemaal). Goeie sfeer, mooie statements over fietsen en de liedjes van Bob Dylan maken het helemaal af: dit ga ik volgen.
   Boek gelijk besteld. Doet denken aan de titel van m’n website: just ride – simpelweg fietsen. Veel zin om het te lezen. Je hoort me er wel weer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *