Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

Vakantie

Simpelweg Fietsen is gesloten van 19 juli t/m 7 augustus. Bestellingen in de webshop worden op 8 augustus verzonden.

Fiets van Charlotte Dematons

Naast het prachtige boek met tekeningen van Nederland, met daarin ook – hoe kan het anders – aandacht voor de fiets (zie De Westfriese Omringdijk), heeft Charlotte Dematons een klein boekje gemaakt met de simpele titel Fiets (bol.com).

Het verhaal begin direct op de voorkaft en eindigt op de achterkaft. Er is geen tekst toegevoegd; de tekeningen spreken voor zich en het verhaal kan in eigen woorden worden verteld. Erg leuk om te doen en ook geweldig om te horen hoe m’n dochter het voorleest.

Een jongetje verkleed als beer vertrekt op zijn rode racefiets naar een feestje. Als hij na het feestje terugkomt bij de lantaarnpaal waaraan hij zijn fiets had vastgemaakt, is deze verdwenen en hangt daar alleen nog het doorgeknipte slot. Hij is ontzettend verdrietig. Totdat iemand hem uit medelijden een nieuw fietsje geeft, hij zijn eigen fiets ziet rijden en de achtervolging inzet!

Fietsen in allerlei vormen en maten passeren de revue en en passant is te zien wat je allemaal op een fiets kunt vervoeren. Het verhaal is goed, de tekeningen treffend en het boekje doet z’n naam eer aan. Fiets.

Fiets
Charlotte Dematons

Voorleesboek zonder tekst. Het verhaal is goed, de tekeningen treffend en het boekje doet z’n naam eer aan: Fiets.

→ Meer boeken over fietsen

Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *