Werkplaats en afhaalpunt in Den Hoorn zh

Levertijd 1-2 werkdagen

Verzending binnen NL € 3,95

LF Kustroute – aankondiging

← Terug naar overzicht LF Kustroute

Toen ik me beklaagde dat de bordjesroutes ter ziele gaan, werd ik er in een reactie op gewezen dat we gelukkig nog de LF-routes hebben. Sommige daarvan gaan trouwens ook verdwijnen, maar andere worden ‘doorontwikkeld’ tot LF-icoonroutes met een eigen website, app en schildje + oorkonde als je ‘m hebt verreden. Daar zijn er intussen al vier van. Die LF-icoonroutes worden dus goed vermarkt (had van mij niet gehoeven), maar de LF-routes gaan al tientallen jaren terug en zijn soms onderdeel van een Europese fietsroute. Mijn reactie was: die moet je eigenlijk allemaal gefietst hebben natuurlijk.

Van 6 t/m 9 juni ga ik een begin maken door de LF-kustroute te fietsen. Die is 610 kilometer. Plus 120 km om op de grens bij Cadzand-Bad te beginnen (de route loopt door in België en Frankrijk) en je zit op 730 kilometer. Dat komt neer op 182,5 kilometer per dag. Met mijn uitrusting en inclusief zelf koken en overnachten op campings is dat best uitdagend, maar het moet te doen zijn, zeker alleen. Het wordt niet helemaal de eerste keer, want in m’n middelbare schooltijd fietste ik al samen met een vriend het Rondje Nederland, langs de grenzen van Nederland en deels via de (toenmalige) LF1 langs de westelijke kust.

De goedgeïnformeerde lezer had zich misschien al afgevraagd hoe dat moet met de Afsluitdijk. Die is op ’t moment afgesloten voor fietsers (behalve op 1 en 2 juli), dus dat deel moet helaas met de fietsbus. Telt het dan wel? Zeg jij het maar. Mij maakt het niet uit, ik heb er zin in!

← Terug naar overzicht LF Kustroute

Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *